Ajax weigert speciale aanvoerdersband voor Turkije en Syrië: 'Ik vind dat apart'

Ajax weigert speciale aanvoerdersband voor Turkije en Syrië: 'Ik vind dat apart'

14-02-2023 07:28
10

Wesley Sneijder heeft samen met een vriend een actie ingezet om geld in te zamelen voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Alle Eredivisie-aanvoerders veilen hun shirt van afgelopen weekend voor Giro 555. Alleen Ajax deed niet mee aan de actie en Sneijder licht toe waarom.

"Alle aanvoerders hebben een speciale band gedragen", begint Sneijder in Veronica Offside. "Eén club niet", doelt hij op Ajax. "Het is een mooi initiatief. Tarik Divarci, momenteel hoofdtrainer en technisch directeur bij DHSC, heeft dit in gang gezet en mij gevraagd te ondersteunen. De aanvoerders hebben ook hun shirt gedoneerd. De opbrengsten gaan naar Giro 555."

Sneijder licht AZ-aanvoerder Jordy Clasie in het bijzonder uit. "Hij stond daar als eerste voor open. Zo ken ik Clasie, die is altijd begaan met de mensen", aldus een lovende Sneijder, die benadrukt dat hij het heel fijn vindt dat zeventien van de achttien clubs meededen aan de actie. "Ajax wilde die band niet. Dat kwam vanuit de directie. Zij hadden hun eigen actie. Ik weet niet wat hun actie was."

"Ik vind dat apart", reageert Andy van der Meijde. "We moeten kijken naar de clubs die hem wel hebben gedragen", aldus Sneijder. "Zeventien van de achttien clubs... Daar zijn we enorm dankbaar voor. Ik hoop dat er een aantal spelers van Ajax zijn shirt nog wil doneren", doet de recordinternational van Oranje een oproep.