Kortrijk tankt veel vertrouwen: Van eerste tot laatste minuut geweldig gespeeld

Kortrijk tankt veel vertrouwen: "Van eerste tot laatste minuut geweldig gespeeld"

12-02-2023 23:45
7

Als KV Kortrijk zich aan het einde van de rit weet te redden, zou de uitzege bij Standard Luik wel eens als sleutelmoment aangewezen kunnen worden. Deze zondagavond pakten De Kerels verdiende de volle buit mee op Sclessin: 0-2. Bernd Storck maakte van die fraaie overwinning gebruik om zijn manschappen moed in te pompen voor het vervolg.

"We hebben geweldig gespeeld van de eerste tot de laatste minuut", haalde Storck meteen het wierookvat boven bij Sporza. Volgens de Duitser had zijn elftal Standard zowat de hele wedstrijd onder controle, behalve aan het begin van de tweede helft. Toen vond hij hen "te passief". "We wilden winnen en ik denk dat we het ook verdienden."

Storck was dan ook bijzonder trots op de driepunter bij Standard, dat hij omschreef als een erg sterk team. Vooral over de verdedigende organisatie was hij zeer te spreken. "Onze doelman heeft niet één grote redding moeten verrichten, verdedigend stond het heel goed." Nu komen er negen 'finales' aan voor KVK, zoals het cliché luidt. Storck waagde zich tot slot nog aan een voorspelling. "Naar mijn gevoel zullen we nog vijf keer moeten winnen om ons te redden", rekende hij al even vooruit. 

Dat lijkt best veel, zeker omdat de kloof op nummer zestien SV Zulte Waregem toch 'al' vier punten bedraagt. Storck gaat er dus vanuit dat de streekrivalen nog een heleboel punten zullen pakken gedurende de komende weken.