Deila schuwt harde woorden niet voor zijn Standard: Dit was erg zwak, barslecht

Deila schuwt harde woorden niet voor zijn Standard: "Dit was erg zwak, barslecht"

12-02-2023 22:31
1

Standard heeft een uitgelezen kans laten liggen om een goede zaak te doen in de strijd om de Play-Offs, wie weet zelfs voor de top-vier. Nadat vele concurrenten al punten hadden laten liggen, gingen de Luikenaars zelf thuis de boot in tegen KV Kortrijk: 0-2. Ronny Deila was bijzonder ontstemd en liet dat ook openlijk merken in zijn post-wedstrijd-interview.

Met Kortrijk kwam eigenlijk een haalbare kaart over de vloer op Sclessin, maar Standard schoot zichzelf in de voet met een belabberd optreden. Deila deinst er niet voor terug om harde taal boven te halen. "Dit was een erg zwakke prestatie. Onze eerste 25 minuten waren barslecht. Je begint hier met een bijna vol stadion, in een zinderende sfeer en toch was Kortrijk veel scherper dan wij", spuwt de Noor zijn gal bij Sporza.

Op het vlak van vechtlust en duelkracht troefde KVK de thuisploeg negentig minuten lang af, merkt Deila op, hoewel dat normaal gezien net kernwaarden zijn van zijn eigen elftal. Toen Standard in de loop van de eerste helft wat meer in haar spel geraakte, bleek dat niet voldoende. "De kwaliteit in de beslissende fase ontbrak", krijgen de aanvallende spelers een veeg uit de pan.

Toch zag Deila ook positieve punten. "In de tweede helft begonnen we wel goed en drukten we Kortrijk achteruit, maar we creëerden geen kansen en dat deden zij wel op de tegenaanval. Kortrijk verdient de overwinning, ik ben bijzonder ontgoocheld", besluit de trainer. Standard blijft voorlopig wel met beide voeten in de (virtuele) Europe Play-Off staan, maar ziet uitdagers als Sint-Truiden (negende) en RSC Anderlecht (tiende) wel genaderd tot op respectievelijk drie en vier punten achterstand.