RSC Anderlecht boekt 10 op 12 na verdiende zege tegen mak STVV

12-02-2023 17:46
64

RSC Anderlecht is er voor de vierde keer op rij in geslaagd om punten te pakken. Na de overwinning tegen KV Oostende pakte het ook een driepunter tegen STVV. Het werd 3-1.

Het publiek van RSC Anderlecht voerde voor de partij de druk al stevig op met enkele rookbommetjes en een duidelijke boodschap dat zijn een goed resultaat wilden zien. De spelers leken de boodschap ook begrepen te hebben. De Brusselaars namen de partij vroeg in handen en wisten enkele kansen bij elkaar te voetballen.

Paars-wit zorgde bij momenten voor bijzonder vloeiend spel en was met onder andere Yari Verschaeren en Benito Raman dicht bij een doelpunt. Doelman Daniel Schmidt hield zijn netten echter schoon tot de rust, waardoor het 0-0 bleef.

De tweede helft begon met een kans voor STVV, maar veel meer konden de Kanaries niet tonen. Anderlecht bleef voorlopig de betere op het veld en zette Schmidt enkele keren aan het werk, al kende hij weinig moeilijkheden met de pogingen.

Uiteindelijk brachten die vele aanvallen toch voor succes. Na een goede bal van Zeno Debast kwam de bal ietwat gelukkig tot bij Benito Raman, die iets na het uur de Brusselaars toch op voorsprong kon brengen.

Anderlecht had nog niet genoeg en bleef zoeken naar die dubbele voorsprong. Die vond het uiteindelijk ook. Tien minuten voor tijd kon invaller Islam Slimani voor de 2-0 zorgen. Niet veel later werd het via Andreas Dreyer zelfs nog 3-0. STVV wist in het slot uiteindelijk nog tegen te prikken via Gianni Bruno. 3-1.