Courtois niet gespeeld, wel gefeest, na winst WK-clubs Real Madrid

Courtois niet gespeeld, wel gefeest, na winst WK-clubs Real Madrid

12-02-2023 13:15

Thibaut Courtois was er dan toch bij, onze landgenoot was samen met zijn gezin afgereisd naar Rabat voor de finale van het WK voor clubs. Real Madrid won de wedstrijd met 5-3 van Al-Hilal, dit gaf de familie Courtois de mogelijkheid om samen met het team feest te vieren.

Er bestonden de nodige twijfels of het wel verstandig was voor Courtois om de finale in Rabat bij te wonen. De doelman wist zeker dat hij niet kon spelen en zit midden in een revalidatie proces voor zijn lies. Toch leek het geen kwaad te kunnen om zijn ploeggenoten te steunen in de finale wedstrijd.

Uiteindelijk deelde Courtois samen met verloofde Mishel en zijn kinderen Adriane en Nicolàs mee in de feestvreugde, Real Madrid won en hierna kwam de familie Courtois mee het veld op. Courtois deelde nog zijn medaille met zijn kinderen, die hier erg van onder de indruk waren.

Real Madrid won de wedstrijd door twee doelpunten van Vinicius Junior, ook Valverde scoorde twee keer. Spits Karim Benzema pikte ook zijn doelpunt mee. Door de overwinning is Real Madrid voor de vijfde keer de beste club van de wereld.