Lamkel Zé (ex-Antwerp): “Speel ik bij topclub uit JPL, dan hoor ik bij topscorers”

Lamkel Zé (ex-Antwerp): “Speel ik bij topclub uit JPL, dan hoor ik bij topscorers”

11-02-2023 12:12
16

Didier Lamkel Zé is de gast van het weekend bij La Dernière Heure. De Kameroener praat met de krant over zijn grootste spijt en wildste dromen. Eén ding is zeker. Hij mist ons voetbal niet.

Lamkel Zé moest niet lang denken toen hem gevraagd werd wat zijn grootste spijt is. "Niet wachten tot ik 18 was om voor Anderlecht te tekenen”, gaf Lamkel Zé meteen aan. “Toen ik 15 was, deed ik wat testen in Neerpede. De managers van Anderlecht vroegen me te wachten tot ik volwassen was”. Lille maakte van de gelegenheid gebruik om hem direct te halen. Hij wilde zo snel mogelijk naar Europa. “Als ik het opnieuw moest doen, zou ik meer geduld hebben.”

Of Lamkel Zé ooit nog op de Belgische voetbalvelden te bewonderen valt? Hij lijkt het alvast niet uit te sluiten. "Alleen bij een grote club en er zijn geen 36 mogelijkheden. Weet je, toen ik tegen PSG speelde, kende Mbappé me, want hun hele videosessie voor de wedstrijd was gebaseerd op mij”, geeft de Kameroener aan.

“Ik denk dat ik in zijn plaats had kunnen zijn. Als ze me in Parijs zetten, zal ik scoren en ermee wegkomen. Het is makkelijker als je goed omringd bent. In kleine teams wil iedereen scoren”, klinkt het bij Lamkel Zé. “Als ik naar Standard, Anderlecht, Brugge of Genk word getransfereerd, wed ik dat ik op het podium van topscorers eindig."