Club Brugge en Union SG delen de punten na twee identieke goals

10-02-2023 22:36 Laatste update: 22:41
90

Op vrijdagavond stond de topper tussen Club Brugge en Union SG op het programma. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, de twee doelpunten vielen in de eerste helft.

De beginfase was voor Club Brugge en Noa Lang was meteen gevaarlijk met een knal tegen de paal. Daarna herstelde Union SG het evenwicht en na 24 minuten kwam de uitploeg ook op voorsprong. Lapoussin kopte de bal overhoeks binnen.

De VAR bekeek nog even of de bal een moment ervoor niet over de lijn was, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Blauw-Zwart kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Vanaken kopte, bijna op identieke wijze, de bal in een boog over Moris: 1-1.

In de tweede helft kwamen er meer duels en minder kansen. Lang was er twintig minuten voor tijd dichtbij, maar de Nederlander lobde de bal over het doel. Tien minuten nam de uitploeg even het commando over met een resem kansen achter elkaar, een doelpunt viel er niet.

Uiteindelijk bleef de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel steken. Club Brugge blijft zo op veertien punten achterstand van Union SG staan.