'Spelers van Anderlecht mogen niet in zee gaan met goksites'

'Spelers van Anderlecht mogen niet in zee gaan met goksites'

10-02-2023 09:47
14

Spelers van RSC Anderlecht hebben niet alleen rechten. Ze hebben ook plichten. La Dernière Heure kreeg een standaardcontract bij paars-wit in handen en bracht uit wat er onder meer in staat over het hebben van persoonlijke sponsoren.

In het Lotto Park wil men niet dat spelers reclame maken voor merken die onverenigbaar zijn met het imago van de club. Spelers mogen dus niet in zee gaan met de tabaksindustrie, alcoholmerken en goksites. Gokken in het algemeen is voor de spelers natuurlijk ook verboden. Clubs mogen waarschijnlijk binnenkort ook geen reclame maken voor goksites. Voorlopig houdt de MR de wet tegen. 

De krant weet dat elke speler jaarlijks zijn sponsorlijst aan de club moet bezorgen. Verandert er iets qua sponsors? Dan moet de speler Anderlecht binnen de dertig dagen op de hoogte brengen van de wijziging.

Op het gebied van kleding zijn de spelers verplicht als ze met de pers praten te verschijnen in burgerkleding of producten van huissponsor Joma. Andere sportmerken zijn verboden. De schoenenkeuze tijdens een wedstrijd is vrij. Anderlecht-spelers mogen dus gerust voetballen met een Adidas- of Nike-schoen.