Matthys over KV Mechelen: Ik ga niet de club 20 jaar terug in de tijd gooien

Matthys over KV Mechelen: "Ik ga niet de club 20 jaar terug in de tijd gooien"

09-02-2023 13:15

KV Mechelen en zijn sportief directeur Tim Matthys lukten het niet om een grote slag te slaan tijdens de wintermercato. Matthys geeft aan dat ze er alles aan hebben gedaan om toe te slaan, maar dat dit nu eenmaal niet zo mocht zijn.  

De transferperiode begon en Matthys vertelt dat hij zeer snel wist waar KV Mechelen versterking kon gebruiken. "Ik had dat heel snel gezien, maar de situatie van de club was voorzichtig zijn. De financiële stand was dat wij de markt niet op konden gaan, ook al wist ik wel waar we extra kracht konden gebruiken’’, zo vertelt Matthys bij KV Mechelen.  

Matthys vertelt hoe het kon dat er toch nog wat financiële ruimte ontstond, ook al was hier eerst geen spraken van. "Dat is de overtuigingskracht van Steven Defour en Tim Matthys misschien? Als we echt wat willen doen in de competitie en de halve finale van de beker dan moeten we daar iemand bij hebben’’, zo had hij zich bij Mechelen geuit.

Mechelen vond uiteindelijk die financiële ruimte om zich te roeren op de transfermarkt. Zo kon Matthys vier profielen bekijken. "Daar zijn we ook echt voor gegaan, maar ik ben niet de gene onnodige risico’s gaat nemen en geld gaat spenderen wat ik niet heb. Om zo de club 20 jaar terug in de tijd te gaan gooien."

Zo brengt Matthys de voorzichtige visie van KV Mechelen in de praktijk. Matthys was niet van plan om verder te kijken dan zijn eerdere vier profielen. "Ik zet veel liever in op jongens die meerwaarde kunnen betekenen, dan naar optie vijf, zes, zeven te gaan."