Finale Real Madrid komt te vroeg: ‘Courtois heeft last van overbelasting’

Finale Real Madrid komt te vroeg: ‘Courtois heeft last van overbelasting’

09-02-2023 09:59 Laatste update: 10:03

Real Madrid speelt zaterdag de finale van de Wereldbeker voor Clubs tegen Al-Hilal. Thibaut Courtois speelde niet mee in de halve finale en lijkt ook niet fit te geraken om in de finale te spelen. 

Eerder deze week zou Ancelotti wel goed nieuws gekregen hebben. De blessure van Courtois lijkt mee te vallen. Dat bleek uit de MRI-scan die hij eerder deze week onderging op het trainingscomplex van Valdebebas. De scan bracht goed nieuws: een overbelasting in zijn linker abductor. Dat schrijft MSC Football. Toch zou de finale van zaterdag nog te vroeg komen. Courtois, die woensdag afwezig was in de halve finale tegen Al Ahly, zal zich volgens de Spaanse pers niet bij zijn teamgenoten voegen in Marokko.

Een rentrée van Courtois zou welgekomen zijn bij Real Madrid. De Spaanse club heeft het de laatste tijd moeilijk. Het won slechts één van de laatste drie wedstrijden in La Liga, waardoor FC Barcelona zijn voorsprong in de top van het klassement kon uitbreiden tot acht punten.

Dat de blessure van Courtois meevalt is dan ook een grote opluchting voor de supporters van Madrid. De club kent de laatste tijd een grote ziekenboeg en die blessures vallen net samen met een vol programma de komende weken. De FIFA Club World Cup wordt snel gevolgd door de UEFA Champions League met Liverpool FC, de Copa del Rey tegen FC Barcelona, en nog meer La Liga wedstrijden.