Fredberg blikt terug op Anderlecht-vertrek Silva: Onze voorlijn is nu completer

Fredberg blikt terug op Anderlecht-vertrek Silva: "Onze voorlijn is nu completer"

02-02-2023 20:03
15

Bij RSC Anderlecht nam men deze winter afscheid van Fabio Silva, die koos voor een nieuw avontuur bij PSV. Volgens CEO of Sports Jesper Fredberg was het ook van Anderlecht zelf een keuze om afscheid te nemen van Silva.

Onder andere zijn vader gaf aan dat het Silva zelf was die koos voor een vertrek. Fredberg spreekt dat enigszins tegen. "Hij is een goeie voetballer, maar zijn profiel beantwoordde niet meer aan wat wij wilden", geeft Fredberg aan in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Uiteindelijk bleek het om een gezamenlijke beslissing te gaan. "We zaten samen en zagen dat niet goed eindigen. Daarom was het beter de samenwerking te stoppen", geeft Fredberg aan. "Het is ook cruciaal dat we nu een nieuwe spits hebben die in het systeem past. Een targetman die groot en krachtig is én sterk is in de box. Onze voorlijn is nu completer en de coach heeft meer opties."

De voorbije weken moest coach Brian Riemer door het vertrek van Silva een beroep doen op Benito Raman en Mario Stroeykens. Die konden Fredberg ook overtuigen. "Ik vond dat Raman en Stroeykens in de laatste matchen hun rol als nummer 9 wel goed uitvoerden", geeft hij aan. Daarnaast zal Riemer nu ook nog kunnen rekenen op nieuweling Islam Slimani.