KRC Genk en KAS Eupen hekelen scheidsrechter en VAR: “Je kan je vragen stellen”

KRC Genk en KAS Eupen hekelen scheidsrechter en VAR: “Je kan je vragen stellen”

02-02-2023 11:00
6

KAS Eupen hield KRC Genk woensdagavond op een 1-1 gelijkspel. Vooral de scheidsrechter en de VAR namen wederom een hoofdrol op. Ref Bert Put trok maar liefst negen gele kaarten in een uur in een faire wedstrijd.

Drie fases zorgden voor ophef, zowel bij de thuis-als uitploeg. Als eerst ging Prevljak tegen de grond. De VAR kwam tussen voor een strafschop, en die leidde tot de 1-1. “Voor mij maakte Eupen gelijk na een onterechte strafschop. Ouattara beschermde zichzelf, omdat Prevljak in zijn richting kwam”, vertelde Vrancken daarover bij Het Belang van Limburg.

Ook aan de overkant was er een strafschopgeval. Deze keer kwam de VAR niet tussen. “Volgens mijn spelers hadden we op slag van rust zeker ook een strafschop verdiend (haakfout van Peeters), daar heb ik nog geen duidelijke beelden van gezien. Maar ik geef toe dat voor mij Eupen na rust een geldig doelpunt werd ontnomen”, besloot Vrancken.

De Genk-coach alludeert op de 2-1 die werd teruggedraaid na vermeend buitenspel dat het spel zou beïnvloed hebben. Ook Edward Still stelde zich vragen bij de wedstrijdleiding. “Je kon je vragen stellen bij tal van beslissingen en de vele gele kaarten. Sommige spelers hadden ook hun tweede kunnen krijgen”, vertelde hij na afloop van de wedstrijd.