Union droomt van prijs: “Elk punt dat Genk laat liggen kan voor ons wel goed zijn”

Union droomt van prijs: “Elk punt dat Genk laat liggen kan voor ons wel goed zijn”

01-02-2023 11:10 Laatste update: 10:31
17

Union SG staat op drie wedstrijden van bekerwinst en vertoeft op de tweede plaats in de competitie. Redenen genoeg om van een prijs te dromen. Dat deed Union-CEO Philippe Bormans dan ook bij Het Laatste Nieuws.

Union treft woensdagavond Antwerp FC in de halve finale van de beker. Een prijs is dus kortbij, maar toch predikt Bormans rust: “We bewezen afgelopen seizoen dat we resultaten kunnen neerzetten. We mogen en moeten dromen, naar boven kijken en stappen zetten.”

Daarbij staat de club momenteel op zes punten van KRC Genk, dat woensdag nog op Eupen speelt. Ook de titel behoort dus nog tot de mogelijkheden voor de Brusselaars: “Het is veel te vroeg om daarover te spreken. Als nieuwkomer heeft Union vorig jaar de impact van de puntenhalvering ondervonden. Dit jaar heeft Union ook wel meer afleiding met andere leuke uitdagingen in de beker en Europa. De titel is nog het verste weg.”

Toch kan elk puntenverlies van een concurrent belangrijk zijn, besefte Bormans. “Hoe gaat Genk daar straks mee om? Elk punt dat Genk laat liggen kan voor ons wel goed zijn”, dacht hij luidop. 

Union speelt de heenwedstrijd van de beker in eigen huis. Het trapt om 20u45 af tegen Antwerp FC.