Twijfels bij PSV-transfer: 'Zie Silva nog niet in subtop Europa spelen'

Joos twijfelt over slaagkansen Fabio Silva (ex-Anderlecht) bij PSV: 'Niet subtop'

28 januari om 21:01

Het valt nog te bezien of Fábio Silva een succes wordt bij PSV. Dat stelt voetbalcommentator Filip Joos, die zich afvraagt of de twintigjarige Portugese spits al rijp is voor een club uit de subtop van Europa.

Joos raakte tijdens de periode van Silva bij Anderlecht nog niet overtuigd. "Hij maakte kansen die onmogelijk waren, maar aan de andere kant miste hij kansen die eigenlijk niet te missen waren", zegt hij tegen ESPN. Met drie goals in vier wedstrijden begon Silva nog sterk RSC Anderlecht, maar daarna had de spits het moeilijk. "Hij werd steeds ongelukkiger bij Anderlecht, dat zag je. Als een speler zich zo voelt bij een club, worden de prestaties ook minder."

Joos heeft zijn twijfels, maar begrijpt aan de andere kant dat PSV bij hem uitkomt. "Hij kan iets toevoegen aan PSV, maar dan moeten ze wel op een andere manier gaan spelen. Daarnaast heeft hij bij PSV betere spelers om zich heen. Xavi Simons is creatiever dan heel Anderlecht bij elkaar. We moeten hem het voordeel van de twijfel geven, maar ik zie hem nu nog niet in de subtop van Europa spelen."