Nilsson doet Vanzeir vergeten bij Union: "Hij past in dit team"

23 januari om 23:59

Gustaf Nilsson zorgde er afgelopen zaterdag met zijn doelpunt voor dat de drie punten thuis bleven voor Union SG. Door de blessure van Dante Vanzeir verscheen Nilsson aan de start tegen OH Leuven. De spits bekroonde zijn basisplaats met een doelpunt. Hij lijkt daarmee Vanzeir te doen vergeten.

Nilsson blijkt een zeer effectieve spits door gemiddeld iedere 83 minuten een doelpunt te maken. Zo is hij zijn prijskaartje meer dan waard. De Zweedse spits kwam deze zomer over voor een half miljoen euro van Wehen Wiesbaden.

Red Flame Cécile De Gernier is onder de indruk van de Zweedse spits. "Er zit intensiteit in alles wat hij doet, dus hij past vrij goed in de vorm van dit team. Hij is interessant in de dynamiek van dit team om vooruit te willen gaan", zo vertelde ze aan RTBF.

Union staat tweede in de Jupiler Pro League en de ploeg van hoofdtrainer Karel Geraerts is op dit moment de meest serieuze uitdager van koploper KRC Genk. Genk heeft op dit moment zes punten meer dan Union, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.