Magallán (ex-Anderlecht) door achterdeur weg bij Ajax: 'Hij vindt het jammer'

Magallán (ex-Anderlecht) door achterdeur weg bij Ajax: 'Hij vindt het jammer'

21-01-2023 13:32
2

Ajax heeft het contract van Lisandro Magallán (ex-Anderlecht) ontbonden, zo werd eerder deze maand bekend. De Argentijnse verdediger speelt nu bij Elche CF in Spanje. Zaakwaarnemer Bas Schothorst van Essel Sports vertelt tegenover VoetbalPrimeur hoe de transfer tot stand is gekomen.

Ajax legde Magallán voor om en nabij de acht miljoen euro vast, maar beleefde sportief weinig plezier aan hem. Een transfer was simpelweg het beste voor beide partijen. Schothorst: "Bij Ajax heeft hij het afgelopen jaar natuurlijk helemaal niet gespeeld. Het is dan lastig om een transfer te maken. We zijn er wel tevreden mee. Het is duidelijk dat hij helemaal niet gespeeld heeft en ook geen rol van betekenis had in de tweede seizoenshelft, ondanks dat er wat blessures waren bij Ajax. Uiteindelijk was het voor beide partijen het beste om te ontbinden."

Ondanks dat Magallán niet speelde, deed hij er volgens Schothorst wel alles aan om in de smaak te vallen. "Hij is gewoon een professional. Hij vindt het jammer dat het geen succes is geworden bij Ajax. Hij is blij dat hij nu een nieuwe club heeft waar hij gewoon gaat spelen en een nieuwe horizon heeft. Ajax haalde hem binnen als grote speler, maar hij is uiteindelijk geen basisspeler geworden in het eerste elftal en dat is teleurstellend. Hij is er niet in geslaagd en dat is jammer, maar goed, hij heeft zichzelf natuurlijk wel op wat andere plekken jaarlijks kunnen laten zien. Daarom komt er nu ook weer een vervolg aan zijn carrière."

"Het was heel goed om snel te handelen, ook omdat wij de eigenaar van Elche heel goed kennen. Dit was een goede oplossing, anders hadden we kunnen wachten tot het einde van de window. We besloten alleen maar te ontbinden omdat er een club voor hem was."

Nederlandse interesse in Magallán was er niet. "Nee, dat is niet zo makkelijk. Zo'n jongen zit in een bepaalde salarisschaal, waardoor hij niet makkelijk voor een andere Nederlandse club zou kunnen spelen. Ik zie hem ook niet naar Feyenoord gaan, eerlijk gezegd. Die zouden hem misschien goed kunnen gebruiken, maar dat is ook niet een voor de hand liggende transfer. Zie je het al voor je? Als Feyenoord hem haalt, met al die supporters... Dat komt natuurlijk echt niet goed."