Fanclub Anderlecht neemt vrede: “We zien wel op toe dat Wouter onze eis nakomt”

Fanclub Anderlecht neemt vrede: “We zien wel op toe dat Wouter onze eis nakomt”

20-01-2023 18:25 Laatste update: 18:37
28

De supportersclubs van RSC Anderlecht hebben opnieuw een statement geplaatst. De vereniging eist niet langer het ontslag van Wouter Vandenhaute. Vorige week eisten ze het vertrek van de voorzitter in een open brief. 

De bijeenkomst met Jesper Fredberg heeft kenbaar goed gedaan. De supportersclubs hebben laten weten dat ze vrede nemen met de huidige positie die de voorzitter inlijft. Ze zullen er wel op toezien dat Vandenhaute hun eisen nakomt. “We nemen tot het op het einde van het seizoen vrede nemen met de huidige status van niet-uitvoerbare voorzitter", schrijft de fanclub. "Deze taak moet dan ook inhouden dat er in zijn naam geen beslissingen genomen worden en alles door de handen van Jesper Fredberg gaat."

"Enkel de visie van Fredberg telt nu voor ons. Als Fanboard zullen we erop toezien dat Wouter onze eis nakomt. Indien niet, zal ons eerder standpunt weer opgepikt worden met alle gevolgen vandien." 

Op het einde van het seizoen zullen de supportersclubs opnieuw samenkomen om te evalueren of de beloftes dan wel zijn nagekomen. "Vanaf nu zullen we ons weer volledig achter de ploeg scharen en het team onze welgekende support geven zodat iedereen in sereniteit en discretie kan voortwerken."