Newcastle denkt na over bod op Chelsea-drietal: Ziyech staat voor mogelijke exit'

Newcastle denkt na over bod op Chelsea-drietal: Ziyech staat voor mogelijke exit'

17-01-2023 14:40

Newcastle United heeft Hakim Ziyech in het vizier. The Magpies willen in januari nog een grote slag slaan op Stamford Bridge, want ook Conor Gallagher en Ruben Loftus-Cheek staan op de lijst.

Newcastle overweegt om zich bij Chelsea te melden voor Ziyech, Gallagher én Loftus-Cheek, meldt The Telegraph. De nummer drie van de Premier League wil het trio naar verluidt deze maand nog vastleggen. De prioriteit zou bij Newcastle liggen bij het halen van een middenvelder, al staat de club ook welwillend tegenover de komst van een buitenspeler.

Chelsea staat volgens het Engelse medium open voor een verkoop van Ziyech. De Marokkaan, die afgelopen weekend nog van waarde was met een assist, komt weinig in de plannen van manager Graham Potter voor. Deze transferperiode haalden The Blues ook nog eens João Félix en Mykhaylo Mudryk, waardoor de rol van Ziyech mogelijk nog beperkter wordt.

Geschetst wordt dat Chelsea ruimte in de selectie moet maken om de nieuwelingen in te schrijven voor de Champions League, waardoor er zeker non-homegrown spelers mogen vertrekken. Newcastle biedt Ziyech een uitweg.