Van der Elst ziet D'Haene (32) stoppen: Fuck jongens, zo'n mooie voorzet

Van der Elst ziet D'Haene (32) stoppen: "Fuck jongens, zo'n mooie voorzet"

16-01-2023 07:30
1

Kristof D'Haene kondigde recent aan dat hij na het seizoen zal stoppen als profvoetballer. De nog steeds maar 32-jarige linksachter zal stoppen bij KV Kortrijk. Een groot verlies voor het Belgisch voetbal, oordeelt Franky Van der Elst.

D'Haene kondigde aan dat hij al enkele jaren last heeft van blessures en daarom heeft besloten om na het seizoen te stoppen met profvoetbal. Van der Elst zal vooral de voorzetten van de linksachter missen. "Fuck jongen, zo'n mooie voorzet. Eén van de beste van België", geeft de analist aan in Het Nieuwsblad.

Van der Elst vindt dat D'Haene in de loop der jaren ook is uitgegroeid tot een smaakmaker in onze competitie. "Vroeger had hij het als linksback wel eens moeilijk met zijn verdedigende positie, speelde hij soms wat als een kip zonder kop. Maar dat is alleen maar beter geworden naarmate hij meer speelde", geeft hij aan.

"Hij kwam net tekort voor de top in België, maar was toch één van die twee à drie spelers voor wie de trainer van de tegenstander voor de match waarschuwde: ‘Laat die niet voorzetten.'" D'Haene speelde uiteindelijk vijf seizoenen voor Cercle Brugge en komt sinds 2015 uit voor KVK.