De Condé ziet één grote titeluitdager voor KRC Genk: Van een heel hoog niveau

De Condé ziet één grote titeluitdager voor KRC Genk: "Van een heel hoog niveau"

14-01-2023 20:44
15

KRC Genk is bezig aan een goed seizoen en wordt genoemd als één van de potentiële kanshebbers op de titel. Ook Dimitri De Condé beseft dat Genk een goede kans maakt op de titel, maar ziet ook nog enkele uitdagers.

Eén ploeg lijkt voor hem vooral grote kans te maken op de titel. Hij noemt niet Club Brugge als potentiële kampioen, maar wel Union. "In augustus heb ik het hier al gezegd: degene die boven Union eindigt, wordt voor mij de landskampioen", zegt de Head of Football van KRC Genk bij Eleven Insiders. "De Europese wedstrijden die zij toen in Leuven speelden, vond ik al van een heel hoog niveau."

Union deed vorig seizoen ook mee om de titel, maar greep er net naast na een hevige strijd met Club Brugge. De Condé vindt dat Union nu nog grotere stappen heeft gezet. "Ze hebben een ploeg die er al stond, maar die ook is aangevuld met enkele goede transfers. Simon Adingra bijvoorbeeld, die ook op ons lijstje stond. Hij werd via de samenwerking met Brighton er aan toegevoegd. Dat maakt dat ze een supergoed geheel hebben", besluit hij.

Union is ook bezig aan een goed seizoen en staat momenteel op een tweede plek in de stand, op zeven punten van leider Genk.