Gonzalez schiet met twee doelpunten Oud-Heverlee Leuven voorbij KVC Westerlo

13-01-2023 22:40 Laatste update: 22:43
5

Oud-Heverlee Leuven kon vrijdag rekenen op een sterke Mario Gonzalez tegen KVC Westerlo. Na een gesloten eerste helft ontbond de Spanjaard zijn duivels en wist hij met twee doelpunten voor de 1-2 overwinning te zorgen.

KVC Westerlo begon als beste ploeg aan het veld en eiste al snel het balbezit, met als gevolg enkele kleine kansjes. Onder andere Club Brugge-huurling Maxim De Cuyper een Nene konden OHL-doelman Cojocaru aan het werk zetten, zonder ook voor echt groot doelgevaar te zorgen. De beste kans was echter voor OHL-speler Mendyl, die al heel vroeg de bezoekers op 0-1 kon zetten. Hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Het spel werd er ook niet mooier op, met twee ploegen die vooral bleven zoeken naar een gaatje en tot weinig goede combinaties kwamen. In het slot van de eerste helft kregen Foster en Thorsteinsson nog kansen, maar het doelpunt bleef uit.

De eerste helft was dan wel gesloten, in de tweede helft kregen we toch wat beroering. Het was de Spanjaard Mario Gonzalez die wedstrijd openbrak en OHL op voorsprong bracht. Die wist even daarna nog een strafschop te versieren en die ook om te zetten: 0-2.

Een klap voor Westerlo die het moeilijk te boven kwam. Het raakte amper nog aan voetballen en wist aanvankelijk geen kansen meer bij elkaar te spelen. In het slot kwam het toch terug in de wedstrijd en vond het via Nene Dorgeles toch nog een aansluitingstreffer.

Met nog tien minuten op de klok was het do or die voor de Kemphanen en ging de thuisploeg vol op zoek naar die gelijkmaker. Die kregen we echter niet meer te zien. Ook een rode kaart voor OHL-verdediger Mendyl hielp Westerlo niet. Het bleef 1-2.