Union kegelt bekerwinnaar Gent uit Croky Cup na desastreuze eerste helft

12-01-2023 22:33
40

Voor KAA Gent zit het bekeravontuur erop. De winnaar van vorig jaar is na een desastreuze eerste helft uitgeschakeld door Union. Het werd 4-0 voor de Brusselaars.

Bij Union kon men niet rekenen op de geblesseerde Dante Vanzeir, maar dat bleek niet meteen een groot probleem te zijn. Union kwam tegen KAA Gent al vroeg op voorsprong en zag Nilsson na enkele minuten een hoekschop in doel koppen.

Union bleef de betere ploeg en gaf Gent geen kans om zich weer in de wedstrijd te knokken. Dat resulteerde uiteindelijk nog in een tweede doelpunt voor Union, dat Lazare voor rust nog de 2-0 zag maken en Victor Boniface de wedstrijd helemaal zag beslissen met de 3-0. Daar bleef het bij tot de rust.

Na de rust kreeg KAA Gent de kans om zich terug in de wedstrijd te knokken, maar de ploeg van Hein Vanhaezebrouck bleef het bijzonder moeilijk hebben. Er kwamen wel enkele kansjes van de Buffalo's, al hield Anthony Moris zijn netten schoon.

Het ging voor Gent uiteindelijk nog van kwaad naar erger nadat Michael Ngadeu met een tweede gele karton van het veld moest. De wedstrijd was helemaal gespeeld en Union tikte de wedstrijd rustig uit. In het slot zette Lazare de 4-0 eindstand nog op het scorebord.