OFFICIEEL: KV Kortrijk kondigt afscheid D’Haene aan: ‘Met pijn in het hart'

OFFICIEEL: KV Kortrijk kondigt afscheid D’Haene aan: ‘Met pijn in het hart'

12-01-2023 18:46 Laatste update: 19:26
10

Kristof D’Haene stopt aan het einde van het seizoen met voetballen, dat laat KV Kortrijk op de officiële kanalen weten.

De 32-jarige D’Haene had nog een contract tot de zomer van 2024, maar dat doet de verdediger aldus niet uit. D’Haene ging van de jeugd van Club Brugge in 2010 naar Cercle Brugge en daar speelde hij 177 wedstrijden. Daarin wist D’Haene 14 keer te scoren en dertien assists te geven.

In de zomer van 2015 ging de verdediger naar KV Kortrijk en werd hij een clubicoon. De aanvoerder speelde dit seizoen zeventien competitiewedstrijden waarin hij twee assists kon geven. Rode Duivel werd D’Haene nooit, maar hij heeft wel twee jeugdinternationals gespeeld.

‘Ik moet jullie iets heel moeilijk vertellen. Net zoals jullie ben ik al heel mijn leven supporter van KV Kortrijk. Acht seizoenen bij een fantastische club, een fantastische tijd meegemaakt. Al die zeges tegen de Boeren, het patatje tegen Anderlecht… En nu zelfs de kapiteinsband mogen dragen.’

‘Maar de laatste tijd heb ik vaak zitten nadenken. Sinds enkele jaren sukkelde ik met mijn heup en die pijn gaat niet weg. Op een bepaald moment met je luisteren naar je lichaam, dus ik heb een moeilijk beslissing moeten maken. Op het einde van het seizoen stop ik met voetballen, met pijn in het hart’, klinkt het.