'Al-Dakhil niet meer te vinden op STVV training, opweg naar Burnley'

'Al-Dakhil niet meer te vinden op STVV training, opweg naar Burnley'

12-01-2023 15:40
2

Ameen Al-Dakhil is niet meer terug te zien op de Sint-Truidense velden. De 20-jarige centrale verdediger is doelwit van FC Burnley en de verwachting is dat de club van trader Vincent Kompany Al-Dakhil snel bij de selectie zal hebben. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De Belg van Iraakse komaf is niet voor het eerst in het vizier van Burnley gekomen. Sint-Truidense VV weigerde het bod van 4 miljoen van de Engelse club, dat in de Championship speelt en promotie in zicht heeft. STVV betaalde zelf vrijwel niets voor Al-Dakhil, die sinds 31 januari vorig jaar bij de club speelt.

Al-Dakhil liet zelf vorige week al een beetje doorschemeren in welke richting zijn ambities liggen. ''Als kind droomde ik ervan om ooit voor Manchester United te mogen voetballen'', vertelde de verdediger aan de pers.

De centrale verdediger kwam dit seizoen 3 wedstrijden uit in de Beker van België en 16 wedstrijden in de Jupiler Pro League voor STVV. Al-Dakhil zal er in de aankomende partij tegen KAS Eupen vrijwel zeker niet bij zijn.