Eupen gaat in zee met jongeling uit Reims: 'Still mag zijn ... broer bedanken'

Eupen gaat in zee met jongeling uit Reims: 'Still mag zijn ... broer bedanken'

11-01-2023 15:48

KAS Eupen zou een nieuwe rechtsachter mogen verwelkomen. De negentienjarige Ibrahim Diakaté komt naar alle waarschijnlijkheid op huurbasis over van Stade de Reims. Opvallend: bij Eupen is Edward Still de hoofdcoach, bij Reims is dat ... kleine broertje Will.

Er is dus een ware broederdeal op til tussen Eupen en Reims. Die laatste club gelooft erg in het talent van Diakaté, maar acht hem nog net te groen achter de oren om voluit mee te draaien in de Ligue 1. Een tussenstap in België klinkt dan als muziek in de oren. Volgens Foot Mercato heeft Reims zijn contract met drie jaar opengebroken, waarna hij voor een half seizoentje zal uitgeleend worden aan Eupen.

De Panda's krijgen zo de beschikking over een veelbelovende rechtsachter, die bovendien al enige ervaring heeft opgebouwd. Voor Nieuwjaar mocht hij namelijk zijn debuut vieren in de Ligue 1. Tegen het AS Monaco van Philippe Clement voetbalde hij zelfs zeventien minuten mee. Diakaté komt vooral tot zijn recht op rechtsachter, maar kan ook aan de linkerzijde uit de voeten.