Visser onder vuur na KRC Genk - Club Brugge: Mag niet gebeuren

Visser onder vuur na KRC Genk - Club Brugge: "Mag niet gebeuren"

09-01-2023 11:44 Laatste update: 11:44
35

Lawrence Visser lag zondag onder vuur tijdens KRC Genk - Club Brugge. Volgens ex-scheidsrechter Serge Gumienny had hij de match dan ook niet onder controle. Vooral de fase met Abakar Sylla deed de wenkbrauwen fronsen. 

"Hij had de zaken gewoon niet onder controle", aldus Gumienny bij Het Belang Van Limburg. "Jammer. Kan gebeuren, maar mág niet gebeuren. Natuurlijk wist je op voorhand dat dit een geladen duel zou worden. Zeker dan is het belangrijk om vanaf het begin een lijn te trekken: toe hier en niet verder. Visser verzuimde zijn gezag op te bouwen en droeg daar de gevolgen van."

De fase met Sylla was voor Gumienny een dieptepunt. "Hier was maar één sanctie voor: inpakken en wegwezen. Zonder pardon. De tweede helft was Visser wel meer bij de zaak. Hij zal allicht tijdens de rust gehoord en/of gezien hebben dat hij fout zat. Eigenlijk had hij het geluk dat die domme Sylla nog eens over de schreef ging. Maar daarmee red je als ref je match niet."

Tim Pots is overigens niet akkoord met de analyse van Gumienny. Hij gaf zondag al aan dat een gele kaart verdedigbaar was voor Sylla.