KV Kortrijk doet gouden zaak en pakt in extremis overwinning tegen OHL

08-01-2023 22:50
12

KV Kortrijk heeft net zoals concurrenten Zulte Waregem en Seraing een goede zaak kunnen doen. Na de winst van de concurrenten is KVK er ook in geslaagd om de drie punten te pakken. Het haalde het met 2-3 van Oud-Heverlee Leuven.

Na de zeges van onder ander RFC Seraing en Zulte Waregem was het stilaan do or die voor KV Kortrijk. Het begon aan de partij in de degradatiezone en moest dus punten sprokkelen. De partij kon alvast niet slechter beginnen voor de Kerels, die Musa Al-Tamari met een schitterend schot de 1-0 zagen scoren.

KV Kortrijk probeerde wel tegen te prikken en ging in de aanval, maar had het moeilijk om echt tot goede kansen te komen. OHL-doelman Cojocaru kwam amper aan bod, maar moest zich net voor rust toch omdraaien. Vanuit het niets wist Kortrijk via Avenatti dan toch die gelijkmaker te vinden.

In de tweede helft ging Kortrijk verder op het elan van het einde van de eerste helft en kwam het al snel op voorsprong via Sych. KV Kortrijk plots op weg naar winst en drie heel belangrijke punten. OHL kreeg het moeilijk en slaagde er maar niet in om weer tot voetballen te komen.

In het slot wist OHL toch wat druk te zetten werd het daar ook voor beloond. Dertien minuten voor tijd kopte Patris de 2-2 in doel en OHL weer op gelijke hoogte. KV Kortrijk was echter niet tevreden met die gelijkmaker en ging vol op zoek naar dat derde doelpunt. Het werd ook beloond voor die aanvalsdrang en zag Avenatti in extremis nog de 2-3 scoren.