KRC Genk verpest het debuut van Parker, Club Brugge op 15 punten van de leider

08-01-2023 15:22
142

In de titelstrijd heeft KRC Genk Club Brugge een stevige tik bezorgd. De leider haalde het van de landskampioen in een bewogen wedstrijd met onder meer twee rode kaarten met 3-1. Club Brugge staat nu in de stand op vijftien (!) punten van Genk.

Bij Club Brugge zat Parker voor de eerste keer op de bank als trainer. De opvolger van Hoefkens dropte onder meer Balanta, Skov Olsen en Lang in de basis. Na de nederlaag tegen KV Kortrijk was Sadick bij KRC Genk het kind van de rekening. Vrancken bracht Cuesta aan de aftrap.

Na amper één minuut schrok het thuispubliek al even op. Jutgla kwam net te laat om de 0-1 op het bord te zetten. Daarna was het tijd voor hard tegen onzacht. Balanta zwaaide met de armen. Paintsil duwde een stevige duw uit aan Lang en ook de andere spelers lieten zich gelden.

Na 21 minuten zette Meijer zich goed door. De Nederlander bediende Vanaken en de openingsgoal voor Club Brugge volgde. Lang kon Blauw-Zwart niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later waren Lang en Mignolet niet scherp bij een ingestudeerde corner van Genk. Paintsil vond Cuesta en de bordjes hingen weer in evenwicht.

Vrancken naar de tribune
Daarna begon de show in het hartje van Limburg pas echt. Vrancken was het niet eens met de beslissingen van Visser en liet dat merken. Daar was de scheidsrechter niet blij mee en Visser stuurde Vrancken met rood (twee keer geel) naar de tribune. Enkele minuten later besloot de scheidsrechter dan weer om Sylla te laten staan nadat de verdediger hardhandig een counter van Genk afbrak. Aan voetballen werd nadien nog weinig gedacht in de eerste helft.

Na de rust kwam de match ook lang niet terug op gang. Heynen aan de ene kant en Lang aan de andere kant lieten het wel liggen om te scoren. Heynen besloot te zwak op Mignolet en Lang liet een wenkende counter liggen. Op het uur verscheen Rits tussen de lijnen. Zo kwam er voor de middenveld een einde aan een lange lijdensweg.

Rits is terug
Voor Rits was er evenwel geen heldenrol weggelegd. Die was er voor Onuachu. Die kapte in de zestien Mechele uit en schoot Genk op voorsprong. Club Brugge had daarna altijd op 2-2 moeten komen, maar Skov Olsen en vooral invaller Yaremchuk faalden.

Rood met uitstel voor Sylla
Met nog een kwartier te gaan, kreeg Sylla dan toch nog rood. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart na protest aan het adres van Visser. In de 81e minuut besliste Heynen met het nodige geluk de match. Genk loopt 15 punten uit op Club Brugge.