Van Nistelrooij geeft duidelijkheid over toekomst Bakayoko bij PSV

Van Nistelrooij geeft duidelijkheid over toekomst Bakayoko bij PSV

06-01-2023 13:46

Johan Bakayoko blijft bij PSV. De aanvaller werd in verband gebracht met een uitleenbeurt, maar eerder kwam het nieuws al naar buiten dat hij zelf bij PSV wil blijven. Ook coach Ruud van Nistelrooij liet zich uit over de toekomst van het talent. 

Johan Bakayoko, Fredrik Oppegard en Richard Ledezma ontbraken vrijdag op de afsluitende training. Zij zullen aansluiten bij de ploeg van Jong PSV voor de wedstrijd tegen NAC vrijdagavond. Een tijdlang werd gesproken over een eventuele verhuurperiode van Bakayoko, maar trainer Ruud van Nistelrooij heeft die geruchten inmiddels de kop ingedrukt. De Belg blijft dit seizoen bij PSV, maar er zijn wel een aantal andere spelers die op huurbasis mogen vertrekken.

Bakayoko is geen onbekende in het eerste elftal van de Eindhovenaren. Dit seizoen speelde hij zestien duels voor de club, waarvan er slechts vier voor Jong PSV waren. Hij maakte voor de belofteploeg twee doelpunten, maar ook scoorde hij twee keer in de Eredivisie en één keer in de Europa League. PSV haalde Bakayoko in de zomer van 2019 op bij Anderlecht. Daarvoor speelde hij in de jeugd van KV Mechelen en Club Brugge