Witte rook: 'Al-Dakhil gaat zijn laatste wedstrijd voor STVV spelen'

Witte rook: 'Al-Dakhil gaat zijn laatste wedstrijd voor STVV spelen'

06-01-2023 08:00 Laatste update: 08:03
4

Er is een leegloop aan de gang bij STVV. Christian Brüls vertrok donderdag naar Zulte Waregem en ook Ameen Al-Dakhil vertrekt. Zijn bestemming is Burnley, de club van coach Vincent Kompany. 

De kranten van Sudpresse verzekeren dat Al-Dakhil vrijdagavond zijn laatste wedstrijd speelt voor STVV. Daarna maakt hij de overstap naar The Championship, waar Burnley momenteel aan de leiding staat. Kompany is op dat vlak niet aan zijn proefstuk toe. Hij haalde ook al Samuel Bastien, Josh Cullen, Anass Zaroury, Vitinho en Benson Manuel weg uit de Jupiler Pro League.

Vrijdagavond speelt Al-Dakhil nog mee tegen zijn ex-club Standard. De centrale verdediger speelt nog maar sinds januari 2022 bij STVV, maar maakte er meteen indruk. STVV vroeg afgelopen zomer ongeveer vijf miljoen euro voor hem. 

Kompany doet het voorlopig lang niet slecht als trainer van Burnley FC. Met zijn Belgisch getinte ploeg staat hij momenteel op kop, met vijf punten voorsprong op nummer twee Sheffield United en zelfs veertien punten op nummer drie Blackburn. De promotie ligt binnen handbereik.