OFFICIEEL: Voormalig Anderlecht-verdediger Magallán tekent bij Elche CF

OFFICIEEL: Voormalig Anderlecht-verdediger Magallán tekent bij Elche CF

05-01-2023 19:49

Lisandro Magallán heeft een nieuwe club gevonden. Enkele uren na de bekendmaking van zijn definitieve Ajax-exit is de Argentijnse verdediger gepresenteerd door Elche CF.

De hekkensluiter van La Liga won dit seizoen nog geen wedstrijd in La Liga, is negen punten verwijderd van de veilige zone en hoopt nu de verdediging te stutten met de komst van Magallán. Het wordt na Ajax, Deportivo Alavés, Crotone en Anderlecht zijn vijfde club in Europa.

Magallán voegt zich na de medische keuring bij de selectie van Elche. "Ik heb er heel veel zin in", reageert de 29-jarige verdediger. "Ik ben ervan overtuigd dat we ons doel kunnen bereiken en daarom heb ik ervoor gekozen om hierheen te komen."

Ajax telde vier jaar geleden zo'n negen miljoen euro neer voor Magallán, die overkwam van Boca Juniors. Hij werd één van de grootste miskopen in de recente clubhistorie: Magallán kwam niet verder dan negen officiële wedstrijden en slechts 84 Eredivisie-minuten. Ook tijdens een uitleenbeurt aan RSC Anderlecht kon hij niet helemaal overtuigen.