Kompany blijft winnen in kerstperiode: Aan jou om je eigen discipline te vinden

Kompany blijft winnen in kerstperiode: "Aan jou om je eigen discipline te vinden"

02-01-2023 22:51
2

Voor Vincent Kompany is het nieuwe jaar begonnen zoals het oude eindigde: met een zegeroes. Op bezoek bij Swansea City boekte zijn Burnley FC alweer haar zesde competitieoverwinning op rij (1-2). Weer een stapje dichter bij promotie, al repte Kompany daar met geen woord over in zijn interview na de match.

In eerste instantie mocht de Brusselaar zich uitlaten over het duel met Swansea. "Het was een wedstrijd die om de vijftien minuten veranderde", wikt en weegt Kompany zijn analyse. "We begonnen erg goed, maakten de doelpunten, het druk zetten en het balbezit zaten goed ... En plots zaten we het volgende half uur niet meer in de wedstrijd. Zij maakten dan een goal en dus dachten we dat het een lastige dag zou worden."

Toch kwam Burnley na de pauze niet echt meer in de problemen. "Zoals we altijd doen, hebben we onze rug gerecht in de tweede helft en waren we de gevaarlijkste ploeg. Voor een uitwedstrijd op de tweede januari mogen de jongens erg trots zijn op zichzelf", deelt Kompany een bloemetje uit.

Opmerkelijk: linksachter Ian Maatsen werd de grote held met twee knappe schoten die tot een doelpunt leidden. "Trainen doen ze allemaal altijd, maar je moet natuurlijk ook nog over degelijke technische capaciteiten beschikken", lacht Kompany. "Vandaag maakte hij twee doelpunten, al moet hun doelman waarschijnlijk beter ingrijpen. Hij is de zoveelste speler die voor ons scoort, dat is belangrijk."

De kerstperiode
Tot slot mocht het Anderlecht-icoon nog even zijn zegje doen over deze drukke dagen. Die bevatten meerdere valkuilen, legt hij uit. "Het is lastig, want je ontmoet veel mensen. Als je drie opeenvolgende wedstrijden speelt, gaat het niet alleen om de uitdaging van deze periode. Je familie komt op bezoek, net zoals in elke familie. Je moet eten en drinken voorzien. Dan is het aan jou om je eigen discipline te vinden om daar niet te zeer in mee te gaan. Al die jongens hebben dus dingen moeten opofferen. Daar zijn ze nu voor beloond."