Lukaku heeft plan uitgestippeld: Nu Inter, carrière afsluiten bij Anderlecht

Lukaku heeft plan uitgestippeld: "Nu Inter, carrière afsluiten bij Anderlecht"

1 januari - 22:31
9

Net als een heleboel andere mensen zal ook Romelu Lukaku bidden dat 2023 meer voorspoed brengt dan het vorige jaar. Door fysieke kommer en kwel heeft de Rode Duivel nog niet kunnen genieten van zijn terugkeer bij Internazionale. Dat moet vanaf nu anders.

Nadat hij op het WK nog een helft kon meespelen tegen Kroatië, keerde Lukaku vol ambitie terug op de Inter-training. De doelpuntenmaker weet dat er druk op de ketel zit. "Ik was nerveus, maar ik moet er alles aan doen om dit team te helpen", beseft hij bij Sky Sports. Voor Lukaku voelt het aan alsof hij in het krijt staat bij de supporters. "Inter gaf me de kans die ik nodig had in mijn carrière en nu moeten we samen goede dingen neerzetten."

Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de Serie A staat Inter bij de jaarwisseling pas vijfde, op al elf punten van koploper SSC Napoli. Toch benadrukt Lukaku dat hij nog steeds in de titel gelooft. "Altijd", klinkt het ferm. "Totdat iemand de trofee heeft opgeheven, is alles mogelijk in het voetbal. Daarom voetballen we, je moet in het onmogelijke geloven."

Van Milaan naar Brussel?
In navolging van heel wat andere Rode Duivels is Lukaku inmiddels ook op tram drie gesprongen. Stilaan moet hij dus beginnen nadenken over het einde van zijn loopbaan. Dat heeft de aanvaller al gedaan, zo blijkt. "Het idee is om mijn carrière bij Anderlecht te beëindigen", geeft Lukaku aan. Het is niet de eerste keer dat hij een terugkeer naar Brussel onder woorden brengt.

Voorlopig lijkt dat echter nog een beetje te vroeg, mede ook omdat zijn zoontje momenteel in Milaan school loopt en zelfs voetbalt in de Inter-academie. In eerste instantie hoopt Lukaku dan ook bij I Nerazzurri aan boord te blijven. "Het gaat goed, Inter heeft altijd de ambitie om verder te groeien. Ik wil hier blijven. Ik hoop het de komende zes maanden goed te doen met Inter, hard te werken en uiteindelijk praten we met Chelsea en hopen we een oplossing te vinden." Tot op heden wordt Lukaku immers nog steeds gehuurd van The Blues.