Tottenham begint 2023 met serieuze domper en gaat onderuit tegen Aston Villa

01-01-2023 17:01
2

Tottenham Hotspur heeft de eerste Premier League-wedstrijd in 2023 verloren. Tegen het Aston Villa van Unai Emery werd met 0-2 verloren. Het spel van Tottenham Hotspur oogde bij vlagen inspiratieloos. Manchester United kan dinsdag uit lopen op de nummer vijf van de Premier League.

Het was aftasten in de eerste helft voor de beide ploegen. Hoewel Tottenham het grootste deel van het balbezit had, wist het dat niet om te zetten in levensgevaarlijke kansen, in tegendeel. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een gefrustreerde Son die zijn masker weggooide nadat hij gevaarlijk balverlies leidde op eigen helft.

Op slag van rust was Kane dichtbij het eerste doelpunt van het nieuwe jaar in de Premier League, maar Ashley Young kon dat voorkomen en redde vanaf de lijn. Veel meer gebeurde er niet in de tamme eerste helft.

In de tweede helft gebeurde er meer. De bezoekers kwamen op voorsprong in het Tottenham Hotspur Stadium. Emiliano Buendía verzilverde in de 51ste minuut een rebound na een snoeihard schot van Douglas Luiz: 0-1. Tottenham moest aan de bak en was direct dichtbij de gelijkmaker. Na een voorzet van Yves Bissouma schoot Ivan Perisić rakelings over.

Het doelpunt viel echter opnieuw aan de andere kant. Douglas Luiz, de uitblinker van de wedstrijd, verdubbelde de score na een fraaie afronding en schoot Tottenham daarmee in diepe problemen. Het bleek de genadeklap. Tottenham kwam de 2-0 achterstand niet meer te boven en opent het jaar 2023 met een valse start.