Boskamp over Rode Duivels: Kan Martinez één ding kwalijk nemen

Boskamp over Rode Duivels: "Kan Martinez één ding kwalijk nemen"

01-01-2023 10:00 Laatste update: 10:24
1

Johan Boskamp blikt in De Zondag terug op een bewogen voetbaljaar. Het WK in Qatar werd voor de Rode Duivels een teleurstelling. Boskamp wist niet wat hij zag tijdens de groepsfase. 

"Ze werden gewoon weggespeeld door Canada en Marokko!", aldus Boskamp. "Maar ik ergerde mij ook aan de media. Over die discussie tussen De Bruyne en Alderweireld bijvoorbeeld: wat een gezeik was dat? Kevin speelde wel als een patatje , maar hij nam wel zijn verantwoordelijkheid. Het resultaat was wel dat hij de volgende twee matchen niets meer gezegd heeft."

Het WK werd meteen ook het laatste wapenfeit voor bondscoach Roberto Martinez. "Ík kan hem maar één ding kwalijk nemen: de verloren halve finale tegen Frankrijk op het WK 2018. Hadden ze toen niet zo schijterig gevoetbald, speelden ze de finale."

De KBVB begint op 10 januari aan de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Een taskforce met Sven Jaecques (CEO Antwerp), Pierre Locht (CEO Standard) en Bart Verhaeghe (voorzitter Club Brugge) moet CEO Peter Bossaert daarbij assisteren.