Arsenal wint spektakelstuk van Trossard en sluit 2022 in stijl af

31-12-2022 20:31
4

Arsenal heeft het jaar 2022 afgesloten met een overwinning op Brighton & Hove Albion, waardoor de voorsprong op Manchester City maar liefst zeven punten is.

Omdat Manchester City niet verder wist te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Everton, wist Arsenal wat het te doen staat. Het duel met Brighton, met Leandro Trossard in de basis, leverde uiteindelijk geen enkel probleem op voor de ploeg van Mikel Arteta. Al vroeg in de wedstrijd (na één minuut spelen) opende Bukayo Saka de score, waarna Martin Odegaard snel voor een verdubbeling van de score zorgde.

Toen Eddie Nketiah na rust 0-3 maakte, was het zo goed als gedaan. Maar toch kreeg het aanwezige publiek nog een aantrekkelijke tweede helft voorgeschoteld omdat Brighton tot tweemaal toe terugkwam in de wedstrijd. Door een goal van Kaoro Mitoma na 65 minuten spelen werd Brighton weer wakker geschud. Gabriel Martinelli maakte daarna aan alle twijfel weer een einde. Althans, zo leek het, want de Ierse invaller Evan Ferguson maakte de tweede Brighton-goal, waardoor het voor even toch weer spannend werd. De 3-4 van Mitoma vlak voor tijd werd afgekeurd.

Daardoor gaat Arsenal met een voorsprong van zeven punten het jaar 2023 in.