Antwerp pakt drie op vijftien: Slechtste reeks in competitie in vijf jaar

Antwerp pakt drie op vijftien: Slechtste reeks in competitie in vijf jaar

29-12-2022 09:59 Laatste update: 12:25
15

Antwerp heeft het lastig. The Great Old zakte naar een derde plek nadat het dinsdag niet verder geraakte dan een gelijkspel tegen Westerlo. Daarmee zet de club in de reguliere competitie haar slechtste reeks neer na bij vijf jaar. 

Antwerp kon intussen al vijf competitieduels op een rij niet meer winnen. Het won wel van Standard in de beker, maar de afgelopen wedstrijden zijn niet meteen een succes geweest. Dinsdag kroop de ploeg van Mark Van Bommel nog door het oog van de naald tegen Westerlo. Het rapport van de afgelopen wedstrijden: een drie op vijftien. Dat is nu eenmaal te weinig voor een titelkandidaat. 

Antwerp keerde terug naar de Jupiler Pro League in 2017. Sinds hun terugkeer naar de eerste klasse is het slechts één keer voorgekomen dat The Great Old een 3 op 15 pakte. Onder Laszlo Bölöni pakte Antwerp 2 op 15. Dat is ondertussen al bij vijf jaar geleden. Toen was het wel nog wat minder… Antwerp kon geen zege bijeen voetballen gedurende zeven wedstrijden. In de play-offs gebeurde dit wel vaker. Vorig seizoen kon Antwerp maar één punt pakken op de vijftien.