Noppert blikt terug op kwartfinale tegen Argentinië: 'Dat vond Messi niet leuk'

Noppert blikt terug op kwartfinale tegen Argentinië: 'Dat vond Messi niet leuk'

28-12-2022 22:45
1

Andries Noppert heeft op een ingelast persmoment teruggeblikt op het WK met het Nederlands elftal. De sc Heerenveen-sluitpost keek na het eindtoernooi in Qatar de verloren penaltyserie tegen Argentinië eenmaal terug.

"Daar werd ik alleen niet heel vrolijk van", antwoordt Noppert, geciteerd door Voetbal International. "Er is een heel groot ding van gemaakt. Vooraf heb ik gezegd: een penalty van Messi kan ik ook pakken. Dat vond hij niet zo leuk, maar ik sta er nog steeds achter. Je moet gewoon het geluk hebben dat je in de goede hoek zit. We hebben vooraf besproken hoe we het gingen doen, maar dat heeft niet goed uitgepakt. Anders had ik er wel een gepakt."

Noppert benadrukt dat hij ook na het WK zichzelf hoopt te blijven. "Het maak mij niet uit of ik tegen Bal op Dak 29 of Argentinië speel." Of de goalie een 'superheld' is geworden in Nederland, betwijfelt hij. "Nou, superheld, dat weet ik niet, hoor. Ik heb het zo goed als mogelijk proberen te doen en ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de mensen mij gegeven hebben, terwijl ze mij niet kenden. Dat vond ik het mooiste, daar heb ik van genoten."