'Standard speurt in MLS, veelscoorders Vazquez en Morgan op verlanglijst'

'Standard speurt in MLS, veelscoorders Vazquez en Morgan op verlanglijst'

28-12-2022 20:01 Laatste update: 20:14
4

Met de nieuwe Amerikaanse eigenaars wil Standard de komende maanden en jaren stappen zetten. Het haalde eerder Ronny Deila al weg uit de Verenigde Staten en wil daar nu ook opnieuw shoppen. Zo staan Lewis Morgan en Brandon Vazquez op het verlanglijstje.

In Amerikaanse media valt te lezen dat Standard het vizier heeft gericht op beide spelers. De Rouches zijn vooral op zoek naar een nieuwe aanvalsleider en denken daarvoor onder andere aan Vazquez, die momenteel uitkomt bij FC Cincinatti.

Bij die club is de 28-jarige aanvaller één van de uitblinkers, met vorig seizoen twintig doelpunten en acht assists in 37 partijen. Hij dreigt echter een bijzonder dure aanwinst te gaan worden. Zo bedraagt zijn marktwaarde maar liefst zeven miljoen euro.

Naast Vazquez hebben de Rouches ook Morgan in het vizier. Een Schotse flankaanvaller die uitkomt voor de New York Red Bulls. Daar was hij het voorbij seizoen goed voor achttien doelpunten en drie assists. Met nog een contract tot december 2023 moeten de Amerikanen ook een oplossing vinden voor Morgan of zijn contract verlengen.