Swingende Martial en Rashford nemen Manchester United bij de hand tegen Nottingham

Swingende Martial en Rashford nemen Manchester United bij de hand tegen Nottingham

27-12-2022 22:55

Manchester United heeft dinsdagavond een mooie prestatie neergezet tegen Nottingham Forest. De ploeg wist met drie goals verschil de winst te pakken. Anthony Martial en Marcus Rashford klaarden de klus voor rust en de eindstand was uiteindelijk 3-0.

Bij Manchester United waren er voornamelijk in de achterhoede een aantal grote problemen. Door ziekte bij Harry Maguire, Scott McTominay en Victor Lindelof, moest Luke Shaw noodgedwongen in het centrum starten. Tyrell Malacia begon mede daardoor als rechtsback aan het eerste duel na het WK.

In de eerste helft brandde het duel meteen los. Malacia kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar hij zag zijn inzet op de paal verdwijnen. Daarna begon het swingen van de aanvallers bij Manchester United. In minuut negentien was het Rashford die de openingstreffer maakte na een mooie assist van Christian Eriksen. Drie minuten later maakte Martial al de tweede op aangeven van de Engelsman. Door de goal van Rashford staat hij nu al op meer doelpunten dan hij in het hele vorige seizoen maakte.

Vlak voor rust maakte Nottingham Forest de aansluitingstreffer, maar die afgekeurd door de VAR. Een van de mooiste momenten gebeurde acht minuten na rust. Jesse Lingard, die jarenlang voor Manchester United speelde, moest geblesseerd van het veld. Hij kreeg een prachtige staande ovatie van een vol Old Trafford. Ook Donny van de Beek mocht nog even invallen, maar voor de eindstand maakte het niet meer uit. Het slotstuk was voor invaller Fred, de Braziliaan mocht nog aantekenen voor de 3-0. De oplevingen van Martial en Rashford waren uiteindelijk genoeg voor de winst, waardoor Manchester United de nummer vier Tottenham Hotspur in het oog blijft houden.