Stengs vindt zijn draai bij Antwerp: Heb me alleszins geamuseerd

Stengs vindt zijn draai bij Antwerp: "Heb me alleszins geamuseerd"

27-12-2022 08:44

Calvin Stengs is klaar om uit te blinken bij Antwerp. Tegen Standard zorgde hij voor zijn eerste goal én assist. Opvallend: Stengs speelde voor het eerst als centrale middenvelder bij The Great Old. 

"Bij AZ speelde ik vroeger een paar keer op tien, maar nu moest ik zelfs iets meer voor de verdediging blijven", aldus Stengs bij Het Laatste Nieuws. "Van daaruit moest ik mee de opbouw verzorgen en nadien aansluiten. Die rol vergt discipline en loopvermogen, maar dat heb ik wel. Ik heb me alleszins geamuseerd. Op rechts ben je meer afhankelijk van de aanvoer, in het midden regel je die aanvoer zelf. Je kan ook twee kanten uit."

Stengs heeft duidelijk hard gewerkt tijdens de WK-break. "Ja, zelfs tijdens een weekje vakantie in Marbella heb ik elke dag getraind. Weet je wat het ook is? Ik ben hier nu helemaal gesetteld. In mijn beginperiode bij Antwerp zat ik een tijdje op hotel en dat begon te vervelen. Nu woon ik met mijn vriendin in een appartement op het Eilandje. We zijn happy."

Stengs wordt door Antwerp zonder aankoopoptie gehuurd van Nice uit de Ligue 1. In principe gaat hij in de zomer dus terug naar Frankrijk.