Van Crombrugge zag groot probleem bij Anderlecht: Wisten niet wat te doen

Van Crombrugge zag groot probleem bij Anderlecht: "Wisten niet wat te doen"

25-12-2022 16:34
14

RSC Anderlecht kent een bijzonder moeilijk seizoen en staat momenteel slechts op een twaalfde plek in de stand. Aanvoerder Hendrik Van Crombrugge denkt ook te weten waarom paars-wit het deze campagne zo moeilijk heeft.

Na een goed seizoen met Vincent Kompany werd de trainer vervangen door Felice Mazzu. Hij maakte een goede indruk bij Union en pakte bijna de titel, maar kon dat kunstje niet herhalen bij Anderlecht. Het verschil met Kompany bleek te groot te zijn, geeft Van Crombrugge aan.

"Alle spelers die hier de afgelopen twee à drie jaren waren, werden gedrild door Kompany", vertelt Van Crombrugge in MAUVE. "Iedereen wist van A tot Z wat hij moest doen. We waren robots en geprogrammeerd. Nu heb je de software eruit gehaald en zit er niks meer in die robot. We weten niet meer wat we moeten doen", aldus de doelman.

Na enkele slechte resultaten greep het bestuur ook in en werd Mazzu ontslagen. Robin Veldman was even interim-trainer, maar nu moet Brian Riemer de trein weer op de rails krijgen.