Cercle Brugge kan vroege voorsprong niet vasthouden, Mechelen mist late strafschop

23-12-2022 22:30
25

KV Mechelen en Cercle Brugge hebben vrijdag de punten gedeeld. De bezoekers kwamen snel op voorsprong in het AFAS Stadion, maar na de rust zette Nikola Storm de 1-1 eindstand op het bord. In de slotfase liet Yonas Malede van Mechelen een strafschop onbenut.

De match was amper drie minuten bezig of Denkey liet de netten al trillen namens Cercle Brugge. Beide ploegen maakten er daarna een aangename pot voetbal van. Mechelen moest komen en Cercle Brugge kon profiteren van de ruimtes. Denkey bleef de gevaarlijkste Bruggeling, maar een tweede doelpunt voor de bezoekers zat er niet in. Vlak voor het rustsignaal dacht Cercle Brugge op 0-2 te komen, maar de VAR greep in. De man achter de schermen had bij het doelpunt van Ueda een overtreding tijdens de opbouw waargenomen. Dit tot frustraties van groen en zwart.

Rode kaart Cercle Brugge
Ook de tweede helft begon met een opmerkelijk moment. Ditmaal geen doelpunt, maar een rode kaart. Deman mocht na zijn tweede gele kaart al na 52 minuten definitief het veld verlaten. Tegen tien spelers van Cercle Brugge rook Mechelen bloed. De thuisploeg trok ten aanval en kreeg loon naar werken. Storm zorgde voor de gelijkmaker in de 71e minuut. Op een kleine vijf minuten van het einde veroorzaakte Miangue een strafschop na een overtreding op Malede. Malede ging zelf achter de bal staan, maar doelman Majecki hield de 1-1 op het bord.