Joos onder de indruk van Antwerp-jonkie Vermeeren: Bij Barcelona gevormd

Joos onder de indruk van Antwerp-jonkie Vermeeren: "Bij Barcelona gevormd"

21-12-2022 21:35
8

Royal Antwerp FC haalde het afgelopen dinsdag makkelijk van Standard en won in de Beker van België met 4-0. Daarin kreeg de zeventienjarige Arthur Vermeeren opnieuw een basisplek. De middenvelder wist onder andere Filip Joos stevig te overtuigen.

Tijdens de partij tegen Standard had Joos meermaals lof voor de tiener, die flink wat indruk wist te maken. "Je gaat me na een paar matchen niet horen zeggen da Vermeeren een grotere carrière zal maken dan Nainggolan, maar wat hij op zijn leeftijd laat zien, is indrukwekkend", klonk het bij Sporza.

Joos had vooral flink wat lof voor de voetbalkwaliteiten van Vermeeren. "Hij is precies bij Barcelona gevormd. Dat ziet Mark van Bommel ook. Antwerp heeft met Vermeeren op het middenveld een juweel in handen. Dat maakt afscheid nemen van Nainggolan ook makkelijker", gaf hij aan.

De middenvelder lijkt ook klaar voor zijn grote doorbraak als profvoetballer. Hij vierde op 11 augustus tegen Lillestrom zijn debuut en kreeg zijn eerste basisplek in de JPL tegen Club Brugge net voor de WK-break. Bij Antwerp heeft hij nog een contract tot medio 2024.