Vercauteren  blikt terug op vertrek bij RSC Anderlecht: Heb me laten gebruiken

Vercauteren blikt terug op vertrek bij RSC Anderlecht: "Heb me laten gebruiken"

21-12-2022 19:31
16

Frank Vercauteren moest in 2020 bij RSC Anderlecht plaats ruimen voor Vincent Kompany, die zijn kans kreeg als hoofdcoach. Een vertrek dat nog altijd voor een zure nasmaak zorgt bij Vercauteren, zo blijkt.

De manier waarop Vercauteren aan de kans werd geschoven, ligt hem nog steeds dwars. "Ik wist wat me te wachten stond. Maar op díé manier had ik het niet verwacht. Dat heeft me ontgoocheld", vertelt Vercauteren in een gesprek met HUMO. "Een week voor die match tegen STVV was mij gezegd: ‘Vanaf nu is Vincent de hoofdtrainer.’"

Toch zat Vercauteren nog op de bank in die partij. "Hij mocht tegen STVV officieel niet op de bank zitten, omdat hij nog niet het juiste diploma had", legt de coach uit. "Ze hadden me dus nog één match nodig. Omdat ik niet wist wat de juridische gevolgen waren als ik had geweigerd – ik was immers niet ontslagen – heb ik me laten gebruiken. Niet voor hen, maar voor Anderlecht", aldus Vercauteren.

Comeback
De trainer werd na het ontslag van Felice Mazzu ook even gelinkt aan paars-wit, maar een terugkeer zal er niet snel gaan komen. "Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om er onder de huidige werking terug te keren", is hij duidelijk.

"Het is hun keuze geweest om niet langer een beroep op mij te doen, ook niet in een andere functie. Zij hebben dat hoofdstuk afgesloten. Ik heb het hele boek in het vuur gegooid. Jammer, want Anderlecht blijft mijn club", besluit hij.