Van Gaal weet niets van flirt met België: Als ze bellen, ga ik luisteren

Van Gaal weet niets van flirt met België: "Als ze bellen, ga ik luisteren"

20-12-2022 21:24
11

De Belgische voetbalbond is op zoek naar een nieuwe bondscoach. Volgens Dick Advocaat flirtte Louis van Gaal al met de Rode Duivels. Van Gaal ontkent evenwel die flirt. Toch stelt hij ook dat zijn pensioen niet definitief moet zijn. 

Op het WK was Van Gaal actief bij Oranje. Na de uitschakeling tegen Argentinië ging de 71-jarige trainer terug op pensioen. Onder meer Advocaat beweerde dat Van Gaal geen 'nee' zou zeggen tegen het Belgische elftal, maar de hoofdrolspeler zelf geniet momenteel in Portugal van zijn rust.

“Ik woon er niet gedeeltelijk. Ik woon het hele jaar in Portugal, maar als bondscoach moest ik mij natuurlijk vaak melden in Zeist (de thuishaven van Oranje in Nederland, nvdr)”, verklaart Van Gaal aan 3FM Serious Reguest, de Nederlandse tegenhanger van De Warmste Week.

De presentatoren wilden natuurlijk weten of Van Gaal nog denkt aan een laatste trucje als trainer. Hij had toch geflirt met België en zou Portugal, het land waar hij nu woont, geen interessante opties zijn? "Ik heb niet geflirt met België. Er werden vragen gesteld over België. Daar kan ik niets aandoen. Dan moet ik antwoorden", stelt Van Gaal.

De Nederlander zette de deur wel op een kier voor landen, die hem alsnog uit zijn pensioen willen halen. "Dus ik flirt niet. En met Portugal? Daar flirt ik ook niet mee. Dus ik ben weer met pensioen. Als zij mij bellen, dan ga ik luisteren. Meer kan ik niet zeggen", besloot Van Gaal.

Vacature bij België
Na het WK gingen Roberto Martinez en de Belgische voetbalbond uit elkaar. Momenteel heeft de KBVB een openstaande vacature om Martinez als bondscoach op te volgen.