'Zidane wacht niet op het einde van het tijdperk Deschamps & staat open voor club'

'Zidane wacht niet op het einde van het tijdperk Deschamps & staat open voor club'

20-12-2022 18:11
3

De kans is aannemelijk dat Zinédine Zidane als trainer terugkeert in het clubvoetbal. De Franse voetbalbond FFF gaat het contract van bondscoach Didier Deschamps naar verwachting verlengen tot na het WK 2026.

Het is een langgekoesterde wens van Zidane om als bondscoach van Frankrijk aan de slag te gaan, weet L'Équipe. Hetzelfde medium meldt dat het contract van Deschamps met drieënhalf jaar verlengd gaat worden. Zidane zou geen trek hebben om tot die tijd niets te doen en maakt naar verluidt zijn rentree in het clubvoetbal.

Een klus bij Paris Saint-Germain wordt door de toonaangevende sportkrant zo goed als uitgesloten. Zidane zou het niet zien zitten bij de Parijzenaren aan de slag te gaan, terwijl hij wegens een gebrek aan structuur in een eerder stadium ook een nee verkocht aan Manchester United. Juventus wordt genoemd als mogelijke bestemming. De Oude Dame heeft het na een uitermate zwak begin van het seizoen aardig op de rit, al wordt er nog steeds aan de stoelpoten van trainer Massimiliano Allegri gezaagd.

Verspreid over twee termijnen was Zidane de eindverantwoordelijke bij Real Madrid. Met De Koninklijke pakte hij dertien prijzen, waaronder drie keer de Champions League.