OFFICIEEL: Talentvolle Lokesa (18) verlaat RSC Anderlecht voor RKC Waalwijk

OFFICIEEL: Talentvolle Lokesa (18) verlaat RSC Anderlecht voor RKC Waalwijk

17-12-2022 18:16
18

Voor Chris Lokesa zal er geen doorbraak bij RSC Anderlecht komen. De achttienjarige aanvallende middenvelder heeft besloten om paars-wit te verlaten en trekt naar Nederland, waar hij zal uitkomen voor RKC Waalwijk.

Met dat nieuws komt de Nederlandse club zelf naar buiten. Lokesa heeft er zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026 en verlaat Anderlecht meteen. "Met het aantrekken van Chris houden we vast aan onze missie om talentvolle spelers aan ons te binden en spelen we in op de toekomst", reageert Frank Mosselveld, algemeen directeur bij RKC.

Een opmerkelijke overstap van Lokesa, die vorig jaar nog enkele keren bij de A-kern werd gehaald door Vincent Kompany. Dit seizoen kwam hij uit voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League, waar hij met drie doelpunten en twee assists in elf partijen een steeds belangrijkere rol kreeg.

Ondanks die belangrijke rol bij de RSCA Futures heeft hij toch besloten om richting Nederlad te trekken. Bij RKC Waalwijk, dat in de Eredivisie op een tiende plek staat, zal hij verder werken aan zijn doorbraak als profvoetballer.