'Argentinië bereidt een plan voor en heeft drie tactieken klaar voor Frankrijk'

'Argentinië bereidt een plan voor en heeft drie tactieken klaar voor Frankrijk'

17-12-2022 13:43
2

Argentinië heeft in aanloop naar de WK-finale tegen Frankrijk op drie verschillende tactische varianten getraind. Dat deden ze om Frankrijk in het ongewisse te houden, maar ook om de bloedlinke Kylian Mbappé af te stoppen.

Dat onthult het Argentijnse Olé. Verdedigend wil Argentinië ijzersterk voor de dag komen om het aanvallende gevaar van Les Bleus te minimaliseren. Er wordt een plan gemaakt om het Mbappé in het bijzonder lastig te maken. Ter voorbereiding op het duel werkte Argentinië een training af met vijf verdedigers. Voor doelman Emiliano Martínez bestond de verdedigingslinie uit Nahuel Molina en Marcos Acuña als wingbacks, terwijl Cristian Romero, Nicolas Otamendi en Lisandro Martinez in het centrum stonden.

Toch is Scaloni nog niet zeker van het idee en testte hij ook een 4-3-3 formatie. Hij zou de Fransen namelijk willen opzadelen met Ángel Di María. Als er wordt gekozen voor de Juventus-buitenspeler, wordt Martínez geslachtofferd, klinkt het. Molina zou in dat geval plaats moeten maken voor Gonzalo Montiel, die verdedigend beter wordt bevonden door de technische staf.

Tot slot werd er geoefend met een 4-4-2 formatie. Di María zou in deze variant niet starten, maar er staat dan wel een stevig blok in het midden, wat er toe moet leiden dat Mbappé lastig bereikt wordt.

Zaterdag staat er nog een training op het programma voor Argentinië. De WK-finale begint zondag om 16.00 uur.