'FC Barcelona blijft zich inzetten voor Super League en hoopt op megabedragen'

'FC Barcelona blijft zich inzetten voor Super League en hoopt op megabedragen'

17-12-2022 11:31
4

FC Barcelona blijft zich inzetten voor de komst van de Super League. De hyperambitieuze doelstellingen moeten de club financieel weer kleur op de wangen geven.

Het is geen geheim dat Barcelona de Super League graag wil en het blijft zich daar dan ook voor inzetten, meldt SPORT. Voorzitter Joan Laporta (foto) denkt dat de Super League de 'financiële redding' is en wil daarom graag met het plan door. Barcelona heeft het financieel zwaar: enerzijds door de coronacrisis, anderzijds door wanbeleid. 

De FIFA wil absoluut geen Super League en heeft clubs die achter het plan staan gedreigd met straffen, toch wil Barcelona het plan doorzetten. Ook Real Madrid en Juventus staan achter het project. Barcelona blijft ervan overtuigd dat de Court of Justice van de EU oordeelt dat alle clubs gewoon hun toekomst mogen bepalen en de FIFA niets kan doen. Over drie maanden is er uitspraak.

Volgens SPORT zijn er megabedragen gemoeid met de Super League, een soort elitefeestje van topclubs in Europa. Zo zou de winnaar 300 miljoen euro ontvangen en is er een bedrag van één miljoen gemoeid voor alle deelnemers. Barcelona heeft het geld simpelweg nodig om weer aan te kunnen haken met de top van Europa. 

Hoewel Laporta optimistisch is, snapt hij dat het moeilijk is om samen met de organisatie van de Super League en de UEFA tot een akkoord te komen over een nieuwe Champions League.